Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsПървата от 500 обвиняеми, обвинени за бунта на

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsПървата от 500 обвиняеми, обвинени за бунта на
Коментари Харесай

Осъдиха жена на общественополезен труд заради бунта в Капитолия

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Първата от 500 обвинени, упрекнати за протеста на 6 януари в американския Капитолий, е наказана на пробация и общественополезен труд, откакто съгласно известията й, адвокатът я е превъзпитал в пандиза посредством филми и литература, оповестява RT.

49-годишната Анна Морган Лойд беше наказана на три години изпитателен период, 120 часа общественополезен труд и 500 $ реставрация на държавното управление, откакто се призна за отговорна по едно-единствено нарушаване за нелегално влизане в Капитолия.

Тя е първата от към 500 души, упрекнати за събитията от 6 януари, което демократите и главните медии дефинираха като „ въстание “. Стотици протестиращи, събрали се в поддръжка на президента Доналд Тръмп, бяха проникнали в Капитолия и нарушиха общата сесия на съвещанието на Конгреса, поради оспорваната победа на Джо Байдън.

Лойд, гражданин на Индиана, беше описала 6 януари като „ най-хубавия ден в историята “ във Фейсбук. В сряда тя се извини на съда, фамилията си и американския народ като цяло, като сподели, че „ се срами, че този ден се трансформира в дива демонстрация на принуждение “.

Регистриран демократ, който гласоподава за Тръмп през 2016 година, Лойд пристигна във Вашингтон, с цел да поддържа спокойно президента, само че сподели на съдията, че „ в никакъв случай не би била там, в случай че е имала визия, че ще се получи по този начин “.

„ Никога не съм имала желание да бъда част от нещо, което е толкоз позорно за нашия американски народ “, добави тя.

Съдията от окръжния съд на Съединени американски щати Ройс Ламберт сподели, че дава на Лойд „ отмора “, защото преглежда протеста като съществено закононарушение, което „ е било предопределено и е спряло действието на нашето държавно управление “. Той беше „ изключително смутен “ от някои републикански депутати, които не бяха съгласни с характеризирането на протеста като въстание.

„ Не знам на коя планета са били, само че в тази страна имаше милиони хора, които видяха какво се случи на 6 януари и които видяха това, което видяхте и това, което преди малко описахте: срам за нашата страна “, сподели съдията.

„ Живял съм предпазен живот и в действителност не съм го преживявал по метода, по който го вършат доста “, написа Лойд в изказване до съда. „ Научих, че макар че живеем в прелестна страна, нещата към момента би трябвало да се подобрят. Хората от всички цветове би трябвало да се усещат толкоз сигурни, колкото аз, за ​​да се разхождаме по улицата. "

Изглежда, че преобръщането на Лойд се е случило под въздействието на книги и филми, предоставени й от нейния юрист Хедър Шейнър. Сред тях са „ Списъкът на Шиндлер “, документалният филм на PBS „ Робство с друго име “, „ Burning Tulsa “ на History Channel и книгите „ Just Mercy “ и „ Bury My Heart at Wounded Knee “.

Шейнър „ постоянно “ изпраща книги на своите клиенти, съгласно неотдавнашен профил в HuffPost. „ За доста от тях това трансформира живота “, сподели тя пред изданието. „ Мисля, че образованието е доста мощен инструмент... Затова им дадох описи с книги и излъчвания, които би трябвало да гледат. “

Шанер понякога преподава в учебното заведение на внучката си, където приказва за Съединени американски щати като за „ най-прекрасната страна в света, това е отлично за всевъзможни имигрантски групи, като се изключи обстоятелството, че е роден от геноцид над индианците и подчиняване на хора “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР